5 vinkkiä - Miten voit laihtua nopeasti ja tehokkaasti?

Päivitetty: 15. maalis 2020

Oletko miettinyt pääsi puhki miten voit laihtua nopeasti ja tehokkaasti? Olet todennäköisesti jo kokeillutkin eri ruokavalioita, kalorienlaskua ja treenannut saadaksesi painon putoamaan mutta ilman pysyviä tuloksia. Ja tiedän, että haluat saada tuloksia mutta et tiedä miten. On muutamia tärkeitä asioita, jotka sinun täytyy tietää omasta kehostasi ja löytää Sinulle sopiva ruokavalio, jotta voit saada pysyviä tuloksia Tässä blogipostauksessa kerron Sinulle:

 • Mikä on tehokkain ruokavalio, jolla voit laihtua nopeasti ja tehokkaasti

 • Mitä erityisvaatimuksia Sinun kehollasi on?

 • Miten tehostat aineenvaihduntaasi pienillä päivittäisillä rutiineilla?

 • Miksi sinun ei tarvitse treenata kovaa?

 • Ja mikä parasta annan Sinulle minun kolmen päivän ateriasuunnitelman, jonka avulla itse pidän painoni normaalina!


Taidan tietää miltä sinusta tuntuu...

Olen itse ollut samassa tilanteessa kuin Sinä. Minulla todettiin jo vuonna 2005 IBS eli ärtyneen suolen oireyhtymä. Kärsin todella rampauttavista suolisto-ongelmista, vatsan turvotuksesta 24/7, ummetuksesta, närästyksestä mikä liittyy vatsan alueen ongelmiin. Olin todella pahasti sokeririippuvainen, ylipainoinen ja masentunut. Sillä elämä oli päivittäistä kamppailua huonon olon kanssa.

Yritin saada tuloksia kaikilla mahdollisilla dieeteillä, ihmepillereillä, nutrileteillä, treenillä ja pääsääntöisesti vain pahensin oloani. Kunnes eräänä päivänä löysin ratkaisun joka auttoi ymmärtämään, että ns. yleiset ja viralliseen ohjeistukseen perustuvat ruokavalio-ohjeet eivät sopineet minulle. Lautasamalli, viljojen syöminen, ns. terveelliset ruuat eli kaurapuurot ja ruisleivät, rahkat saatikka ylihypetetyt kasviproteiinit olivat täysin minulle sopimattomia vaihtoehtoja. Kun löysin minulle täydellisesti sopivan ravintopaketin olen saanut heittää lopulliset hyvästi kaikille edellä mainituille ongelmille.


Olen huomannut niin asiakkaillani kuin yleisesti somea seuratessa, että liian usein edelleen ylipainohaasteista kärsivät tukeutuvat sillä hetkellä pinnalla olevan fitnessmallin tai kovaa treenaavan ravinto-ohjeisiin. Valitettavan usein kuitenkin käy niin, että asiakas johdetaan treenaamaan aivan liian kovaa ja annettu ruokavalio on täysin epäsopiva henkilölle jolla on taustalla painon kanssa jojoilua, suolisto-ongelmia sekä muita haasteita joka yleensäjohtaa karvaaseen epäonnistumiseen. Se saattaa pahimmilaan jopa syventää jojoilukierrettä, sillä usein tämän jo hankitun ruokavalion/treeniohjeen pariin palataan kun edellisestä epäonnistumisesta on toivuttu.


On todella tärkeää, että tunnistat omassa kehossasi tiettyjä asioita, joiden mukaan sinun kannattaa valita sinulle sopiva tapa pudottaa painoa. Mikäli tunnistat seuraavista vaihtoehdoista itsesi olet oikeassa paikassa, sillä uskon, että voin auttaa Sinua.


 1. Sinulla on ongelmia vatsan turvottelun ja suoliston toiminnan kanssa

 2. Kärsit sokeririippuvuudesta

 3. Taustalla painon kanssa jojoilua

 4. Olet jatkuvasti väsynyt, ärtynyt ja keskittyminen on haastavaa

 5. Unesi on huonolaatuista ja vaikka nukkuisit paljon heräät aamulla väsyneenä


5 asiaa, jotka kannattaa laittaa kuntoon, jotta voit laihtua nopeasti ja pysyvästi


1. Poista viljat ruokavaliostasi

Viljat ovat yksi todella iso turvotusta aiheuttava ruoka kaikissa sen muodoissaan. Oli kyseessä leipä, pasta, leivonnaiset ym. kaikki aiheuttavat ongelmia ruuansulatuksessa. Mitä huonommin ruoka pilkkoutuu sitä enemmän Sinulla on vatsaongelmia. Kun ruuansulatus ei toimi kunnolla se yleensä myös estää tärkeiden ravinteiden irtoamisen ruuasta ja voi aiheuttaa pidemmällä aikavälillä jopa aliravitsemusta ei energian suhteen vaan ravintoaineiden suhteen. Toiseksi kun ruoka ei pilkkoudu kunnolla se mätänee suolistoon ja aiheuttaa ongelmia myös suoliston hyville bakteereille, jotka säätelevät todella paljon eri aineenvaihdunnan prosesseja. Kolmanneksi sinä et tarvitse viljoja. Kuituja saa ihan riittävästi myös kasvispuolen ravintoaineista.


2. Älä treenaa kovaa. Kova treeni vain hidastaa painonpudotusta, sillä keho erittää stressihormoneja ja kun keho on stressaantunut se ei koskaan polta rasvaa. Kova treeni myös lisää ruokahalua ja sitähän me emme halua. Harrasta mieluummin kevyttä kävelyä, venyttelyä, pilatesta ym. joka laskee kehon stressitasoja ja sitä kautta tehostaa rasvanpolttoa


3. Lisää tyydyttyneen eli kovan rasvan saantia esim. syömällä kananmunia, käyttämällä voita ruuan paistamiseen ja syömällä juustoja. Saat huomattavasti paremman kylläisyyden aterioista lisäämällä niihin kunnolla rasvoja.


4. Älä napostele välipaloja vaan syö aina kunnon ateria aina kun syöt, jotta pysyt kylläisenä seuraavan asti. Ateriavälien tulisi olla vähintään 4h, jotta vatsa ja suolisto ehtivät tyhjentyä ja prosessoida edellisen ruuan. Mikäli suolistoon lisätään parin tunnin välein ruokaa ruuansulatus häiriintyy eikä ruuasta voi imeytyä riittävästi ravinteita ja se päätyy vain mätänemään suolistoon ja aiheuttamaan turvotusta ja ilmavaivoja.


5. Käytä ravintolisiä. Ihmisen tehdastakuu päättyy n. 30-vuotiaana, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että koko aineenvaihdunta alkaa hidastumaan. Ruoka ei pilkkoudu enää tehokkaasti, suolisto hidastuu, energiansaanti hidastuu ym. Jos tähän samaan yhtälöön lisätään ylipaino, perussairaus tai lääkitys asettaa se vielä enemmän paineita ravitsemukselle. Ravintolisät ovat erittäin tehokas tapa ylläpitää ravinteiden saanti, sillä korkealaatuiset ravintolisät ovat pilkottua ruokaa, joten ne imeytyvät tehokkaasti solujen käyttöön huolimatta siitä, että ruuansulatus hidastelisi. Ruoansulatusentsyymit, maitohappobakteerit sekä kuidut suolistolle, vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja aineenvaihdunnalle sekä kehosi suojaksi ja kalaöljyä takaamaan omega-3 rasvahappojen saannin. Tässä on peruspaketti, jonka suosittelen kaikille.


Ketogeeninen/vähähiilihydraattinen ruokavalio tuo tuloksia ja pysyvän elämäntapamuutoksen!

Sinun aineenvaihdunnallesi sopivan ruokavalion ja tehokkaiden ravintolisien avulla pystyt saamaan todella paljon parempia tuloksia sekä toteuttamaan elämäntapamuutoksen ilon ja hyvänolon kautta. Ei kärvistelyä, ihmettelyä ja jatkuvaa stressiä epäonnistumisesta. Kun keho voi kokonaisvaltaisesti hyvin myös mieli pysyy mukana ja sitä tarvitaan elämänmuutoksessa. Tiedän tämän niin hyvin omakohtaisista sekä asiakkaideni kokemuksista. Lataa alta oppaani, jossa avaan oman kolmen päivän ruokavalioni. Mikäli mietit voisiko ketoruokavalio sopia Sinulle niin käy tekemässä lyhyt testi TÄSTÄ, josta saat vastauksen.


Toivottavasti sait tästä uusia ajatuksia omalle matkallesi ja autan Sinut mielelläni alkuun!


Tiina <3


#painonpudotuskeino #ravintoterapia #suolisto #ravinto #keto #vhh #ravintolisät #laihdunopeastijapysyvästi

161 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
 • Facebook Social Icon
 • Instagram
 • YouTube Social Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020