Miksi verkostomarkkinointi sopii loistavasti hyvinvointiyrittäjän työkalupakkiin?

Päivitetty: 1. maalis 2020

Olen ollut yrittäjä vuodesta 2013 lähtien ja verkostomarkkinointi on ollut osa liiketoimintaani käytännössä koko sen ajan. Kun vm tuli kuvioihin oikeastaan koko yrittäjyyteni kääntyi ylösalaisin syystä, että verkostomarkkinoinnin perinteisessä maailmassa myyntiä ja markkinointia toteutetaan laajasti hyvin eri kulmalta kuin mihin olemme normaalisti tottuneet.


Mitä verkostomarkkinointi ei ole?

Perinteisestihän vm-tuotteita ja bisnestä markkinoidaan henkilökohtaisten kontaktien kuten ystävien ja sukulaisten kautta, soittelemalla kylmille kontakteille, kotikutsuilla ja erilaisten tapahtumien avulla. Kokeilin näitä menetelmiä aluksi mutta ne eivät koskaan oikein istuneet kunnolla minun visiooni yrittämisestä. Sain ihan alkutaipaleella huikeat kollegani mukaan VM-tiimiini ja heidän avullaan tiimi onkin rakentunut näiden vuosien aikana todella valtavaksi. Silti olen itse viime vuodet kamppaillut sen kanssa miten haluan tätä työtä tehdä. Onneksi olen luonteeltani todella ratkaisukeskeinen ja rakkaus lajiin sekä tuotteisiin on säilynyt nämä vuodet, sillä ratkaisu tähän tilanteeseen löytyi!

Olen aina ollut kiinnostunut tekniikan hyödyntämisestä liiketoiminnassani ja olen koko vm-urani ajan hankkinut asiakkaita verkosta. Omien verkkosivujeni ja fb:n avulla. Maailmalla online verkostobisnes valtaa alaa koko ajan ja isot vm-yritykset ovat jopa alkaneet kouluttamaan omia jälleenmyyjiään hieman erilaisempaan tapaan toimia.

Verkostomarkkinointi on nimensä mukaisesti MARKKINOINTIA

Ja ken sen taitaa pääsee pitkällle! Samalla tuotteella ja palvelulla voi nimittäin olla jopa tuhansia jälleenmyyjiä, jolloin ainoa keino erottautua joukosta on brändätä itsensä ja kertoa heille mitä etuja he saavat tulemalla sinun asiakkaaksesi. Eli niin kuin kuka tahansa muukin yrittäjä tekisi. Sillä ihmiset ostavat ihmiseltä, jonka he tuntevat ja johon he luottavat. Ja tätä voi toteuttaa tehokkaasti myös verkossa.

Eli VM ei missään tapauksessa ole raakaa ovelta ovelle myyntiä tai kylmäsoittojen tekemistä vaan kaikkea muuta. Kun markkinointi rakennetaan oikein ja tänä päivänä se tehdään ihanan internetin sekä somen välityksellä saat kohdennettua markkinointiasi oikeille ihmisille, jotka johdatat tuotteidesi ja palveluidesi ääreen. Kerrot heille miten Sinä voit ratkaista heidän ongelmansa ja kerrot heille miten se tapahtuu. Parasta tässä on, että saat erittäin hyvin informoituja kontakteja, jotka ovat jo valmiiksi lämpimiä tuotteillesi ja palveluillesi ja todennäköisesti myös jossain vaiheessa tulevat asiakkaiksesi.

Verkostomarkkinointi eli suosittelumyynti on tehokas bisnesmalli!

Verkostomarkkinoinnin avulla kuka tahansa voi kasvattaa omaa liiketoimintaansa ottamalla omille asiakkaille sopivan tuotteen tai palvelun osaksi toimintaansa varsinkin, jos muutenkin suosittelee erilaisia tuotteita niin miksi ei ottaisi maksua tästä suosittelusta kun sitä hopeatarjottimella tarjotaan? Ja tuotteet tai palvelu ovat edelleen vain osa omaa ydinliiketoimintaa. Aivan kuten minäkin olen yhdistänyt ravintoterapiaosaamiseni ja verkostomarkkinointituotteet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Ja vielä sen verran, että se mikä tekee verkostomarkkinoinnin erittäin houkuttelevaksi vaihtoehdoksi aloittelevalle yrittäjälle on ehdottomasti se, että aloittaakseen ei tarvita isoja pääomia. Jos tarvitaan sua huijataan ;) Suosittelubisnes on erittäin kasvava bisnes muutenkin ja mm. vanha kunnon Body Shop markkinoi nykyään omia tuotteitaan myös verkostomarkkinoinnin avulla. Mielenkiintoista eikö vain?

Verkostoidutaanko?

Jos tykkäilit tästä blogistani niin käy tykkäämässä mun sivuista somessa niin saat aina tiedon kun julkaisen uuden blogikirjoituksen. FB FIT Lifestyle IG Tiina Halko

By Tiina Halko

54 katselukertaa0 kommenttia
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020