5 neuvoa, jolla voit fiksusti integroida verkostomarkkinoinnin osaksi hyvinvointibisnestäsi

Päivitetty: 13. maalis 2020

Haluan kirjoittaa tästä aiheesta, koska olisin itse ollut aikoinaan todella kiitollinen siitä, että olisin saanut puolueetonta tietoa siitä miten verkostobisnes todellisuudessa toimii, miten sen voi integroida fiksulla tavalla omaan yritystoimintaansa ja kuinka paljon sen avulla voi todellisuudessa saada lisää tuottoa omaan bisnekseensä. Toivon, että tämä kirjoitus auttaa muita saamaan helpomman startin omaan hyvinvointiliiketoimintaansa.


Minä ja verkostomarkkinointi...


Pelkäsin sitä. Nauroin sille ja välttelin kaikkia, jotka lähestyivät minua ja pyysivät minua mukaan tiimiinsä tai osallistumaan esittelyiltaan. Varsinkin niitä, joilla ei ollut mitään bisnestaustaa ja aloittivat esittelyn sanoilla ”tämä on uskomaton bisnesmahdollisuus”. Toki nykyään tiedän, että vm:llä pystyy tienaamaan todella hyvin mutta lauseeseen pitäisi lisätä kohta tämä on uskomaton mahdollisuus sinulle joka haluat rakentaa todellisen bisneksen, oppia markkinoimaan itseäsi oikein ja mennä todellakin omalle epämukavuusalueellesi. Mutta valitettavasti näin ei koskaan tapahtunut vaan yleensä minua lähestyttiin kuivilla sähköposteilla, viesteillä ja puhelimitse kysymällä olenko kuullut maailman parhaasta pesuaineista, öljyistä tai ravintolisistä. Harvemmin ketään kiinnosti mitä minä halusin. Luottamus särjettiin jo ensimmäisen lauseen aikana. Minut oli valittu potentiaaliseksi bisnesliidiksi todennäköisesti ravintoneuvojatittelini takia ja päätös oli tehty puolestani. Kukaan ei halua näitä yhteydenottoja. Ja mitä enemmän näin häiritään ihmisiä, sitä huonommaksi menee alan maine ja se ei ole kenenkään etu. Kylmäsoittelu on onneksi vähentynyt mutta se on siirtynyt someen. Todella monet jälleenmyyjät täyttävät instastoorinsa ja feedit myyntipuheilla joka on ärsyttävää ja ihmiset lopettavat seuraamisen ja voivat jopa heittää ulos kavereistaan mikäli homma alkaa ärsyttämään liikaa. Jos sinä oot hyvinvointialasta kiinnostunut niin sinuun somen pitääkin olla täynnä hyvinvointia ja sun bisnestä mutta se ei saa olla 100% täynnä mainoksia vm-tuotteista. Ymmärrän hyvin innostumisen ja halun kertoa sinun hyvinvointiasi lisäävistä jutuista. koska se on se juttu miksi sinä pomppaat aamulla innoissasi ylös, koska tiedät, että saat käyttää taas yhden päivän siihen mitä rakastat kaikista eniten ja haluat muuttaa maailmaa yksi ihminen kerrallaan. Mutta opetellaan tekemään se ihmisiä arvostavalla tavalla. Mä olen itse tehnyt noita samoja virheitä ja niistä oppineena haluan nyt kertoa Sinulle näistä asiosta, jotta Sinun ei tarvitse tehdä niitä uudestaan. Tämän kirjoituksen tärkein tavoite on valaista Sinulle mahdollisuutta, jonka avulla voit luoda tasaista tuloa yrityksellesi ilman, että sinun täytyy tuputtaa tuotteita tai häiriköidä ihmisiä. Koska se nyt ei vaan ole mitenkään coolia.


Tässä 5 neuvoa, jolla voit fiksusti integroida verkostomarkkinoinnin osaksi bisnestäsi:


1. Valitse tuote tai palvelu joka vastaa sinun arvoihisi

2. Valitse yritys, jonka tuotteet sopivat siihen mitä muutenkin suosittelet asiakkaillesi

3. Valitse sponsori tai edustaja joka voi tukea sinua bisneksesi rakentamisessa

4. Valitse yritys, johon tarvitaan juuri sopiva alkusijoitus

5. Valitse yritys, joka on vakavarainen


1. Valitse tuote tai palvelu joka vastaa sinun arvoihisi


Mitkä ovat pääkohderyhmäsi haasteet ja ravintovalinnat? Raakaruoka, vegaanius, paleo vai vhh ja keto?Gluteenittomuus, viljattomuus? Painonpudotutuotteet kuten ateriankorvikkeet? Paastoaminen ja puhdistukuurit? Ravintolisiä ja aromaterapeuttisia öljyjä? Suolisto-ongelmat? Mikä on sun juttu? Seuraavaksi etsit yrityksen, joka vastaa näihin asioihin. Älä valitse yritystä, jolla on miljoona erilaista tuotetta vaan valitse yritys, jonka tuotesarjaa vastaa juuri Sinun tarpeisiisi. Mitä paremmin teet taustatyösi ja valitset kunnolla yrityksen ja tuotteet sitä helpompaa on integroida tuotteet omaan bisnekseesi. Myös asiakkaasi tuntevat sen, jos suosittelet tuotteita vain saadaksesi rahaa. Muista tämä on maratoni ei sprintti. Ja kaikista tärkeintä on tietenkin se, että sinä itse käytät tuotteita. Et voi menestyä tässä bisneksessä tai missään muussakaan, jos et itse tee niitä asioita, joita opetat muille. Seuraa itseäsi ja sitä mitä opetat muille. Ja opettele jatkuvasti uutta. Ihmiset kyllä tunnistavat mikäli heille vain yritetään myydä jotain ja lopputuloksena on ihminen, joka ajattelee, että tämä oli taas yksi verkostomarkkinointihuijari joka yritti jallittaa häntä.


2. Valitse yritys, jonka tuotteet sopivat siihen mitä muutenkin suosittelet asiakkaillesi


Ravintoneuvojana suosittelen pääsääntöisesti kaikille asiakkailleni sisäistä hyvinvointia edistäviä ravintolisiä sekä ulkoista puolta hoitavia ihonhoitotuotteita. Vitamiineja, mineraaleja, rasvahappoja ja probiootteja, joiden avulla tuetaan osana ruokavaliota kehon toipumisprosessia. Ravintolisillä voidaan tehostaa solujen uusiutumista ja auttaa mm. lääkkeitä toimimaan tehokkaammin. Ihonhoito on erittäin tärkeä osa hyvinvointiamme, koska iho on suurin elimemme ja sen kautta poistuu ja imeytyy paljon ravinteita. Tehokkailla ihonhoitotuotteilla voidaan silottaa appelsiini-ihoa eli poistaa selluliittia, tehostaa lihasten ja nivelten palautumista ja tietenkin putsata kuonat ja liat iholta aamuin illoin. Nämä kaksi puolta yhdistyvät saumattomasti nykyisen sarjani osalta, jolloin niiden suosittelu asiakkailleni on ollut todella ihanaa. Ennen kuin ymmärsin bisnestä paremmin tein paljon työtä sen eteen, että asiakas sai varmasti oikeat ravintolisät ja muut tuotteet avukseen ja lähetin hänet sen jälkeen ostoksille toiselle yrittäjälle eli luontaistuotekauppaan. Mikä on näin jälkikäteen ajateltuna todella hölmöä. Vaikka kuinka haluaisin tukea kanssayrittäjiä niin tässä kohdassa oli pakko lopettaa hyväntekeväisyys ja etsiä itselle oma tuotesarja, jota suositella. Oli sinulla sitten 1:1 asiakkaita, ryhmävalmennuksia niin suosittelen sinua vaihtamaan suosittelemasi ravintolisät omaan sarjaan. Asiakkaasi kyllä ostavat Sinulta, sillä he ovat oppineet luottamaan sinun asiantuntijuuteesi ja kuten tiedämme ihmiset ostavat ihmisiltä, joihin he luottavat ja uskovat.


3. Valitse sponsori tai edustaja joka pystyy auttamaan Sinua bisneksesi rakentamisessa


Olen vasta nyt ymmärtänyt kuinka tärkeää on, että Sinulla on hyvä sponsori ja ylälinja kun liityt johonkin verkostofirmaan. Varsinkin, jos haluat rakentaa bisneksesi alusta asti fiksusti ja tavoitteellisesti. Ylälinjallasi on tärkeä tehtävä auttaa Sinua niin bisnekseen liittyvissä asioissa kuin välillä myös henkilökohtaisissa haasteissa, jotka saattavat tuoda haasteita liiketoimintaan. Meidän tiimissämme on vahva edustus ravintoalan edustajia sekä muita hyvinvointialan yrittäjiä, joiden tietotaito on ollut kultaakin kalliimpaa asiakkaille sekä tiimiläisille. Sponsorisi tehtävä on auttaa Sinua integroimaan vm-bisnes olemassa olevaan bisnekseesi ja mikä parasta saat maailman parhaan bisneskoutsin täysin ILMAISEKSI. Jos olet kiinnostunut rakentamaan bisnestäsi netin avulla älä valitse ylälinjan sponsoriksi henkilöä, joka ei osaa käyttää sähköpostia tai ilmoittaa heti olevansa täysin hukassa tekniikan osalta. Tai mikäli haluat sponsorin joka ymmärtää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päälle niin älä valitse sponsoriksi henkilöä jonka tärkein tehtävä on vain myydä tuotteita. Sinulla on valta valita.


4. Valitse yritys, johon tarvitaan Sinulle ja asiakkaillesi sopiva alkusijoitus


Olen itse ollut mukana vain yhdessä vm-yrityksessä mutta olen ollut muutamissa esittelyissä ja tutustunut vuosien varrella eri yritysten alkusijoitusten määriin. Joissakin yrityksissä joudut sijoittamaan useita satoja euroja starttipakettiin ja joissakin riittää alle sadan euron sijoitus. Monissa yrityksissä sinulla täytyy olla oma aktiivinen kk-tilaus, jotta olet oikeutettu bonuksiin. Kun mietit paljonko olet valmis sijoittamaan alkupakettiin mieti miten haluat tehdä tätä työtä? Jos yritys tarjoaa usean sadan euron aloituspakettia ainoana vaihtoehtona se yleensä tarkoittaa sitä, että sinun täytyy tehdä suoramyyntiä eli myydä ostamasi tuotteet eteenpäin. Mikä saattaa varsinkin alussa olla todella ahdistavaa varsinkin jos oma taloudellinen tilanne on tiukka. Siksi suosittelen aina aluksi vain tilaamaan tuotteet vain itsellesi ja valitsemaan yrityksen joka toimittaa tuotteet asiakkaillesi ilman, että Sinun tarvitsee tilata omaa varastoa. Minun yrityksessäni pääset mukaan bisnekseen 20€ kertamaksulla ja vain aktivoimalla omien tuotteiden kk-tilauksen hintaan 88,20€/kk. Ja tähän samaan hintaan saat siis kaiken bisneskoulutuksen millä pääset mahtavasti alkuun! Ihanan yksinkertaista!


5. Valitse yritys, joka on tullut jäädäkseen


Joka vuosi markkinoilta häviää vm-yrityksiä vieden investointisi ja kovalla työllä ansaitut bonuksesi mukanaan. Eli valitse yritys, jolla on hyvä maine ja joka kuuluu alan parhaimmistoon. Katso yrityksen tilinpäätöstietoja. Onko se velkaantunut vai onko sillä paljon pääomaa. Miten se sijoittuu alan muiden toimijoiden keskuudessa? Onko se toimialansa parhaimmistoa? Ja kauanko se on ollut markkinoilla? Mikä on omistuspohja? Perheyritys, pörssiyritys ym. Onko se muuttanut nimeään vuosien varrella tai tehnyt jopa konkurssin ja aloittanut alusta? Kannattaa tutkia kunnolla ja ottaa asioista selvää, sillä jopa isotkin toimijat voivat joutua ongelmiin mikäli vakavaraisuus ei ole hyvällä tasolla. Jos kaikki näyttää hyvältä, yritys on toimialansa parhaimmistoa voi hyvinkin todeta sen pysyvän kuvioissa vielä pitkään ja maksamassa sinun bonuksiasi. Aika pitkä kirjoitus mutta halusin tehdä tämän infopaketiksi juuri Sinulle joka mietit voisiko verkostomarkkinointi olla Sinun juttusi. Ihan rehellisesti sanottuna niin en olisi muutama vuosi sitten uskonut, että voisin ikinä kirjoittaa näistä jutuista mutta niin se elämä opettaa ja tuo uusia ajatuksia eteen.

Aurinkoa elämääsi, Tiina

51 katselukertaa0 kommenttia
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020