3 vinkkiä, joilla helpotat TURVOTUSTA


Monet ruoka-aineet ja ruokien yhdistelmät, joita syöt voivat aiheuttaa turvotusta. Turvotus harvemmin johtuu istumisesta ym. vaan taustalla on aina huonosti pilkkoutunut ruoka joka turvottaa suolistoa.


Tässä 3 keinoa, joilla voit vähentää turvotusta.

1. Juo aamuisin ISO lasillinen vettä, jossa on ripaus suolaa ja tuorepuristettua sitruunaa.


Keho on yön jäljiltä kuiva ja tarvitsee nesteitä. Varsinkin, jos syöt paljon kuitupitoista ravintoa tarvitset huomattavasti enemmän nesteitä koska kuidut imevät nesteen itseensä eikä sitä riitä soluille asti. Tämä saattaa lisätä monella turvotusta. Pelkästään vedellä saat aineenvaihduntaan liikettä mutta, jos lisäät siihen ripauksen suolaa niin siinä oleva jodi antaa kilpirauhaselle vauhtia joka lisää aineenvaihdunnan tehoja ja nostaa energiatasoja. Sitruuna on taas tehokas tuhoamaan huonoja pöpöjä suolistosta, jotka lisäävät turvotusta.


2. Kokeile ruoansulatusentsyymejä


Hyvä ruuansulatusentsyymi on ykkösjuttu jos turvottaa. Se ei häiritse omien entsyymien tuotantoa vaan tehostaa sitä. Se ei laiskista suolistoa vaan edesauttaa siinä,, että ruoka menee hyvin pilkkoutuneena eteenpäin,jollon myös vitamiinit ym. ravinteet irtoavat ruuasta kunnolla. Tutustu TÄSTÄ parhaaseen ruuansulatuksen normaalia toimintaa tukevaan tuotteeseen.


3. Yhdistele ruokasi oikein


Suurin osa turvotusongelmista johtuu siitä, että syödään kaikkea mahdollista sekaisin. Vatsan ja suoliston tulisi saada keskittyä aina tiettyihin ruoka-aineisiin kerrallaan, jotta ruoka pilkkoutuu kunnolla eikä mätäne huonosti sulaneena suolistoon. Viljat, juurekset sekä gluteenittomat viljat tulisi syödä aina erillään proteiineista eli lihasta, kalasta ym. Nämä kaksi ruoka-ainetta vaativat eri otteita ruuansulatukselta, joten ne olisi hyvä syödä erikseen. Molempien ruokaryhmien kanssa taas kasvikset ja rasva sopivat hyvin yhteen.


Kun löydät ne syyt miksi turvottaa ja tavat, joilla sen saa helpottumaan niin sitä tuntee itsensä aivan voittajaksi! Enemmän energiaa, enemmän positiivista fiilistä ja tuntuu kuin olisi 5kg kevyempi! Jos haluat selvittää tarkemmin turvotuksen syyt ja saada siihen tehokkaat välineet, joilla päästä siitä eroon niin liity alta Hyvinvoinnin Kickstart -ryhmääni, josta saat ILMAISEN ruokavaliorungon, jonka avulla saat suolistosi rauhoittumaan. www.facebook.com/groups/hyvinvoinninkickstart/ #suolisto #turvotus #painonhallinta #ruuansulatusentsyymit #elämäntapamuutos


83 katselukertaa0 kommenttia
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020