3 syytä mistä ruokahimot johtuvat


Monella on vaikeuksia pysyä uudessa ruokavaliossaan jatkuvien ruokahimojen takia. Ja ne ovatkin yksi iso syy siihen miksi niin moni luovuttaa. Tässä kolme syytä mistä ruokahimot yleensä johtuvat:

  • Usein ongelmat johtuvat siitä, että ruokavalio jota noudatetaan on täysin väärä eli se ei sovi Sinun kehosi tarpeisiin. Ja se aiheuttaa ruokahimoja ihan jo yksinkertaisesti siitä syystä, että kehollasi on nälkä.

  • Toinen ongelma voi olla, että ruokavalio aiheuttaa turvotusta vatsassa/suolistossa joka sotkee nälkä/kylläisyys signaalin.

  • Kolmanneksi treenataan liikaa omaan kuntotasoon nähden joka vain lisää nälkää eikä mikään ruokamäärä tunnu tuovan helpotusta.

Kaikkia näitä kolmea yhdistää riittävän ravinteiden saannin tärkeys. Eli jos keho on millään tasolla nälkäinen se johtaa hyvin todennäköisesti jatkuvaan naposteluun. Kun itse aikoinaan tein elämäntapamuutosta niin huomasin, että kun pääsin eroon turvotuksesta ruokahimojen hallinta helpottui huomattavasti. Lue lisää TÄSTÄ postauksesta miten pääset eroon turvotuksesta.


Tässä muutamia vinkkejä ruokavalioosi mikäli sinusta tuntuu, että ruokahimot vain jylläävät:


1. Lisää ruokavalioosi tyydyttynyttä rasvaa kuten avokadoa, pähkinävoita, voita, juustoa, rasvaista kalaa ja lihaa. Tyydyttyneen rasvan poistaminen ruokavaliosta on ollut yksi suurin syy siihen miksi esim. Suomessa lähes puolet aikuisista ovat ylipainoisia. Kun keho ei ole koskaan kunnolla kylläinen se himoitsee JATKUVASTI ruokaa ja sitä himoa tyydytetään poikkeuksetta sokerisilla vehnätuotteilla, karkilla ja muilla herkuilla, joka on taas yksi suurimmista syistä suolisto-ongelmiin.


2. Jos haluat pudottaa painoa etkä ole ollut kovin liikunnallinen aiemmin niin vähennä treenien tehoja. Aloita reippailla kävelylenkeillä ja lisää tehoja kun huomaat, että rasvanpoltto on käynnistynyt kunnolla.


3. Usein mineraalien puutos voi olla yksi syy siihen miksi ruokahimot jylläävät. Kromin puutos voi estää sen, että solu ei avaakaan oviaan energialle ja siitä syystä solut ilmoittavat aivoille, että nyt on nälkä. Magnesiumin puutos on yleistä ja saattaa näkyä esim. jatkuvana suklaanhimona. Magnesiumin puutos voi aihettaa suoliston liikkeiden hidastumista ja on todella tärkeä mineraali. Tutustu TÄÄLLÄ suositukseeni hyvästä mineraalivalmisteesta.


Elämäntapojenmuutos ja varsinkin ruokavalion muuttaminen on yksi haasteellisimmista asioista ja siksi kannattaakin aina miettiä tarkkaan, että onko valitsemasi ruokavalio sopiva juuri Sinun tarpeisiisi. Näin vältyt jojoilulta kaikista tehokkaammin. Mikäli olet kiinnostunut selvittämään oman kehosi tarpeet niin klikkaa alta ja varaa kanssani maksuton konsultaatio, jossa käyn nämä asiat kanssasi lävitse. https://vello.fi/tiinahalko/ #painonpudotus #ruokahimot #makeanhimo #turvotus #suolisto

34 katselukertaa0 kommenttia
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020