3 askelta, joilla rakennat vahvan brändin

Päivitetty: 1. heinä 2020

Haluaisin tänään jutella brändäyksestä. Sillä, jos olet hyvinvointialalla yrittäjänä ja/tai olet mukana verkostomarkkinoinnissa niin sinä olet oma brändisi. Tässä blogikirjoituksessa kerron Sinulle 3 askelta, joilla rakennat vahvan brändin itsestäsi.


Voi olla, että sä et ehkä ole edes ajatellut asiaa aiemmin mutta sinun bisneksesi on niin paljon enemmän kuin vain tuotteet, treenohjelma, ateriasuunnitelmat tai valmennukset...


SINÄ olet sinun bisneksesi.


Brändäys ei tarkoita vain kivoja nettisivuja, värejä ja fontteja tai kauniita kuvia instafeedissä. Kaikista eniten se tarkoittaa sitä, että Sinä ymmärrrät kuka on sun Ideaali Asiakkaasi eli kenelle jaat arvokasta tietoasi sekä autat omalla osaamisellasi.


Sinun brändisi tavoitteena on tehdä sinusta oman vaikutuspiirisi liideri ja asiantuntija yleisösi silmissä.


Kysymys kuuluukin, että tiedätkö Sinä mikä on se asia, josta Sinut tunnetaan?


Tässä Sinulle 3 askelta, joilla voit rakentaa voimakkaan henkilökohtaisen brändin:


Askel #1: Tunne yleisösi


Tämä on se perusta, johon kaikki rakentuu. Jokainen ohjelma, tarjous, lähettämäsi sähköposti ja somepostaus kannattaisi rakentaa niin, että se puhuttelee sinun kohdeyleisöäsi.


Eli kuka in Sinun Ideaali Asiakkaasi/asiakasryhmäsi:


Mieti ideaali asiakastasi eli sitä henkilöä joka on ns. Perfect Fit sinun tarjoamaasi ratkaisuun.

Mitkä ovat heidän demografiset tekijät (ikä, sukupuoli, työ ym.)?

Minkä ovat heidän haasteitaan?

Mitä he todella haluavat?

Miten he haluavat voida?


Jos tiedät näitä asioita kohdeyleisöstäsi niin sinun on huomattavasti helpompi näyttäytyä heille asiantuntijana joka pystyy auttamaan heitä.


Askel #2: Valitse somealustasi ja ala tuottamaan sisältöä säännöllisesti


Mitä somealustoja haluat käyttää? Missä asiakkaasi hengailevat? Valitse 1-3 alustaa kuten FB, Instagram, You Tube, blogisi tai meililistasi. Jos olet täysin uusi näissä hommissa niin valitse vain yksi alusta aluksi ja opettele se kunnolla.


Tässä muutamia ajansäästövinkkejä:


Suunnittele sisältö viikoksi tai kuukaudeksi eteenpäin jolloin et koskaan joudu tuijottamaan tyhjää ruutua ja miettimään mitä sanoisit seuraavaksi. Käytä sisältöteemoja (viikko tai kuukausi) jatkuvuuden ja helpomman suunnittelun takia.


Yhdistä Fb sivusi Instagram tiliisi, jolloin pystyt postaamaan molempiin yhtäaikaa, käytä blogipostausta tai meiliä LIVEn skriptinä FB:ssa tai Instassa ja siirrä videoitasi kirjoitettuun muotoon.


p.s. muista, että pelkkä somemarkkinointi ei riitä kontaktien saamiseen eli tee myös budjettiisi sopivaa maksettua mainontaa/käytä prospektiryhmiä ym.


Askel #3: Ole pitkäjänteinen


Seuraava askel on luoda aikataulu sisällön tuottamiseen. Brändin rakentaminen vie aikaa ja pitkäjänteisyys on avainsana. Paras aikataulu on sellainen, jota pystyt noudattamaan. Jos et pysty postaamaan säännöllisesti esim. kerran päivässä niin älä aloita sillä vaan tee postaus joka toinen päivä mutta tee se säännöllisesti.


Oman brändin rakentaminen ja sen kasvattaminen vie aikaa. Keskity tekemiseen äläkä jää liikaa miettimään tuloksia. On tosi normaalia, että luovuttaminen tulee mieleen, jos tulokset eivät näy heti mutta ole kärsivällinen ja pitkäjänteinen. Tuloksia kyllä syntyy. Ihmiset ostavat ihmisiltä, jotka he tuntevat, tykkäävät ja luottavat. Ja tämän luottamuksen rakentaminen kestää aikansa.

Ihan uteliaisuudesta... Koetko sinä olevasi oma brändisi? Mikäli ajatus brändistä ja kohderyhmästä tuntuu vielä hieman vieraalta niin nyt Sinulla on loistava mahdollisuus liittyä uuteen ryhmääni, jonka tavoitteena on avata näitä asioita hyvinvointibisneksen näkökulmasta.


Ryhmän tavoitteena on tutustuttaa Sinut täysin uudenlaiseen tapaan tehdä verkostobisnestä online markkinoinnin keinoin. Eli ei kotikutsuja, nimilistojen tekemistä tai jatkuvaa tuotemainontaa somessa.


Olet tervetullut ryhmääni mikäli et vielä ole mukana vm-bisneksessä tai olet jostain syystä etsimässä itsellesi uutta yritystä. Klikkaa alta ja vastaa muutamaan kysymykseen ja matka voi alkaa 😎 https://www.facebook.com/groups/wellnessbisneskasvuun/


#brändäys #markkinointi #verkostomarkkinointi

95 katselukertaa0 kommenttia
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon

TIINA HALKO
tiina@tiinahalko.com
puh. +358 44 555 2995
y-tunnus 2526109-8
OTA YHTEYTTÄ

Rekisteriseloste

Sivut on suunnitellut ja toteuttanut Tiina Halko

Copyright Tiina Halko 2020